SÜT NEDİR ?

Şimdiye kadar taklidi yapılamamış veya yerini tutacak bir şey icat edilmemiş olan ilâhi formül.
Bebeğin dünyaya gelmesiyle birlikte gönderilen eşsiz bir hediye.
Tek yapabildikleri şey, dudaklarını oynatabilmek olan âciz yavruların imdadına koşturulan damla damla rahmet, damla damla merhamet.

Hepimizin ilk gıdası olan süt, acaba neden bu vasıfları taşımaktadır?
İçinde ne vardır?
Besleyici özelliği nedir?
Eğer sütleri genel olarak incelersek, ilk tespitlerimiz, onların saydam olmayan hafif sarımsı renkleri ile özel kokuları ve hafif tatlımsı lezzetleri olacaktır.
Sütün bileşenlerini araştırdığımızda ise, o mükemmel karışımın içinde suya, yağ ve yağda çözünen maddelere, proteinlere, tuzlara, karbonhidratlara, suda çözünen maddelere ve enzimlere rastlayacaksınız.
Araştırmanızı biraz daha derinleştirdiğinizde, 1 cm³ sütte (sindirimi kolaylaştıran) emisyon halinde 1 milyon yağ damlacığının bulunduğunu, buna sonsuz bir merhamet sahibi tarafından şeker ve kazein katıldığını göreceksiniz. Sütün içindeki bu yağ şeker ve kazeini, ne vücudun bir başka yerinde, ne de tabiatta bulamayacaksınız.
Sütün esrarengiz formülü, bu kadarla bitmemektedir. O karışımı halk eden kudret, 1 cm³ süte, yaklaşık olarak 1 miligram kalsiyumu da katmayı ihmal etmemiştir.
Bu miktar kalsiyum bile yetişkin bir insanın günlük kalsiyum ihtiyacının yarısını karşılamaktadır.
Sütün içindeki bu maddelerin, yavruların büyümesine paralel olarak yeniden formüle edilmesi ise, o ilahi karışımın bir başka özelliğidir.
Dünyaya yeni gelmiş yavruların en eksiksiz besini süt olduğu gibi, hasta bir insanın ilk besini de, süt ve sütten yapılmış gıdalardır.
Sütte, kalsiyum yanında bol miktarda fosforun bulunduğu da bilinir. Ancak demir ve bakır oranı oldukça azdır. Yeni doğan yavru, demir ve bakıra ihtiyaç duyduğuna ve sütten başka gıdası bulunmadığına göre ne yapacaktır?
Canlıları bir damla sudan yaratan kudrete göre bu iş elbette zor değildir. Canlı bu eksikliği giderilmiş vaziyette, karaciğerinde demir ve bakır depolanmış olarak dünyaya gönderilir.
Süt, gerçekten ibret verici bir karışımdır. Nahl suresinin 66. ayetinde, "SÜT VEREN HAYVANLARDA DA, ELBETTE SİZİN İÇİN BİR İBRET VARDIR" buyrulmakta ve şöyle devam edilmektedir.
"SİZE, ONLARIN KARNINDAKİ PİSLİK ve KAN ARASINDAN, İÇENLERİN BOĞAZINDAN KOLAYLIKLA GEÇEN SÂDE BİR SÜT İÇİRİYORUZ."
Beşeriyet, 1400 küsur sene önce ortaya konan bu gerçeği görebilmek için, modern cihazların ve laboratuarların kurulmasını beklemek zorunda kaldı. Ve bir damlasını yapmaktan âciz olduğu sütün harika yapısını, asırlarca sonra bile çözümlemeyi başaramadı.
Ama, acaba Ayet-i Kerim’de belirtildiği gibi, ibret alabildi mi?
Süt, tek başına kullanıldığı gibi, bazı gıdaların hammaddesi olarak da kullanılmakta ve hangi şekle girerse girsin, olağan üstü bir tesir icra etmektedir. Bunlardan yoğurt, midede kendi kendini sindirebilen tek gıda olarak bilinmekte ve verem ile şarbon dışında tifo, para tifo, difteri, dizanteri, kolera  gibi 22 hastalığa ait mikrobu imha edebilmektedir.
Peynir ise, kemiklerin ana maddesi olan kalsiyumun, kalsiyum parakazeinat şeklinde çöktürülmüş halidir. Ve sindirilmesi son derece kolaydır. Bu yüzden ilâhi kudret, yeni doğan yavruların midelerinde (sadece süt emilen devrede olmak üzere) peynir mayası üretimini programlamıştır. Yani emilen süt, midede peynir haline gelmektedir.
Yediğimiz peynirlerde de aynı mükemmel mekanizma taklit edilmekte ve süt, genç danaların veya kuzuların midelerindeki renin enziminden (şirden) faydalanılarak peynir haline getirilmektedir.
Yapılan araştırmalarda, sütün en iyi mayalanma sıcaklığının 35-38
°C dereceler civarında olduğu anlaşılmıştır ki, bu sıcaklık da vücut ısısından başka bir şey değildir…

Kaynak: Mithat OKUYUCU/ Kimya Mühendisi

uralciftligi tarafından yayımlandı

kendi çiftligimizdeki inek ve manda sutlerimizden elde ettıgımız dogal urunler KAYNAĞINDAN DOĞAL KÖY SÜTÜ ÜRÜNLERİ Sizlere unuttuğunuz, özlediğiniz Manda Yoğurdu`nu sunmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Yoğurtlarımız, fabrikasyon olmayıp kendi çiftliğimizdeki hayvanlardan makina ile el değmeden sağılan sütler kullanılarak, doğal ortamda, hiçbir koruyucu ve sertleştirici madde veya yoğurt kültürü kullanmadan tamamıyla doğal ev yoğurdundan maya çalınıp üretilmekte ve satışa sunulmaktadır. Yoğurtlarımızın ömrününü uzatmak için hiçbir koruyucu madde kullanılmamaktadır. Böylelikle, yoğurdumuz sizlerin özlediği, annenizin ev yoğurdu tadında ve doğal sertlikte olmaktadır. Piyasada manda yoğurdu diye satılan, fakat rengi sarı inek yoğurdu renginde olan ve yoğurt kültürü kullanılarak üretilen, ayrıca kullanılan sütün yarısının yağı alınmış ve 20 gün raf ömrü olan yoğurtlardan bıktıysanız, sizleri doğal köy ürünlerinin doğru adresi HALİL URAL SÜT ÇİFTLİĞİ `ne bekliyoruz. %100 doğal, hakiki manda yoğurdunun şeker hastalığına iyi geldiğini söylememize herhalde gerek yok. Ama dikkatli olun!! Doktorlar, sadece hakiki manda yoğurdunu öneriyor. Eğer ki, köy sütünü içmeyi özledim diyorsanız, çiftliğimizde inek ve manda sütleri perakende olarak da satılmaktadır Vizyonumuz HALİL URAL SÜT ÇİFTLİĞİ olarak vizyonumuz; doğallıkla doğru teknolojiyi birleştirerek ve sözde değil özünde doğal, kaliteli ürünler üreterek gıda sektöründe aranan firma olmak ve diğer firmalarında bizim şeçtiğimiz doğru yolu şeçmelerini sağlamaktır. Geleneklerimizle bütünleşip kendi kültürümüze ve inancımıza uygun üretim yapıp bu sektörde öncü olmak, taklit eden değil, takip edilen olmak. Misyonumuz HALİL URAL SÜT ÇİFTLİĞİ olarak misyonumuz; herşeyin yapay olduğu bu dünyada giderek insan sağlığını tehdit eden doğallıktan uzak ürünlere rakip olarak kaynağından itibaren doğal ve kaliteli ürünler üreterek,sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamaktır. İnsanların maddi kazançları uğruna kolay para kazanma hırsına kapılıp her yolu meşru gördükleri ülkemizde, sadece doğru üretim yaparak para kazanılabildiğini gösterip öncü olmak, tüm bunlar için adaletli, disiplinli çalışmak amacı içindeyiz

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: